Готов ли съм за обучение за йога инструктор?

Усещате ли, че йога освен път, е и призвание? Изпитвате ли непреодолимо желание не само да взимате, но и да давате от себе си на останалите, да ги вдъхновявате, да им покажете красотата, необятността и съкровеността на йога като изживяване и светоусещане?

Ако тази мисъл вече се е прокраднала в съзнанието ви и изпълва душата ви с любов и ентусиазъм, първата крачка вече е направена и ви предстои вълнуващо преживяване.
Добрата програма за обучение на учители не само ще ви подготви да преподавате йога, но и ще доведе до сериозно развитие и задълбочаване на собствената ви практика. С две думи: очаква ви прекрасно изживяване и трансформация – както външна, така и вътрешна.

Обучението за йога инструктор може абсолютно да промени живота ви, това е факт. Не знаете от къде да започнете? Точно от тук. От момента на осъзнаването.

1) Искате нещо повече от практика – искате да създавате своя йога свят.
Искате да преминете отвъд физическия аспект на йога. Менталната трансформация, които сте преживели в резултат на последователно практикуване на йога, е повлияла положително на живота ви. Но приемането на тази трансформация не ви удовлетворява … Копнеете да разберете как всъщност работи йога, каква е нейната философия и как да я интегрирате в живота си? Едновременно с това искате да изучите анатомичния аспект на изпълняването на позите в йога правилно. Ако сте готови да задълбочите практиката и цялостното си разбиране на йога, обучението за учители ви зове.

2) Желаете да изградите по-силна връзка със себе си.
Дефиницията на йога е „съюз“. Когато практикувате йога редовно, започвате да усещате връзката с вашата истинска същност, с вътрешното ви „Аз“. Хармонизирането на тялото, ума и духа ви кара да искате да се потопите по-дълбоко, за да продължите да изследвате себе си.
Намирането на вътрешния ви глас е само едно от основните предимства от обучението ви за учители по йога. Ако имате силно, непреодолимо желание да изследвате вътрешното си „Аз“, вече сте готови.

3) Искате да споделите йога … с абсолютно всички.
Ако йога постепенно започва да присъства във всеки аспект от живота ви, вие сте готови за обучение за йога учител. Това непресъхващо желание да споделите йога с всички е сигурен знак, че вече сте поели по пътя към бъдещото ви преподаване.

4) Искате да бъдете заобиколени от хора, споделящи интересите и разбиранията ви за йога.
Заобикалянето с хора, които имат подобни интереси и разбирания за йога като вашите, помага да се вдъхновите и мотивирате допълнително. Създадохте ли вече приятелства в студиото, което посещавате? Обучението на учители предоставя прекрасна възможност да се срещате с други запалени йоги и да говорите за това, което обичате – йога. А приятелствата, които ще създадете по време на обучението за инструктори, ще бъдат като никои други!

5) Йога въздейства на дълбоко ниво.
Много хора стъпват на постелката с желание да облекчат или премахнат напълно болка и дискомфорт. Всеки един от нас съхранява физическа или емоционална травма, която чрез практикуването на йога може да изчезне. А работата с дишането може да ни помогне да успокоим умовете си и да се освободим от стреса.

Припознахте ли се в написаното? Ако отговорът е положителен, значи вече сте получили отговор дали е време да преминете обучение за инструктор по йога…

В заключение, трябва да имате предвид още няколко неща при вземането на решение за бъдещото ви обучение:

Не е необходимо да бъдете добри в йога, за да се включите в обучението за инструктори. Това е често срещано погрешно схващане, което действа като бариера пред много практикуващи. Част от обучението на учители е да научите това, което не знаете. Важното тук е да имате стабилна практика и да й се посветите.

Посветете се напълно – не го правете само заради идеята да го направите.
Разберете, че в преподаването на йога е важно да го правите по правилния начин, с правилните мотиви.

Йога Вайб ви дава добра възможност да се мотивирате допълнително и да почувствате дали е настъпило времето да поемете по пътя към бъдещото ви преподаване – обучение със световноизвестния Адам Хъслър за изграждане на последователности при подреждане на асани в практиката ни. Този 15-часов курс, сертифициран към Yoga Alliance, ще ви покаже как да избирате подходящи асани, подредени логично и според насочеността на практиката, и как да изпълняваме позите правилно. Обучението е добър тест за вас и готовността ви да се превърнете във вдъхновяващ инструктор.

Е, какво чакате още? Повярвайте в себе си и Вселената ще повярва във вас!

Информация за всички обучения за инструктори на Йога Вайб можете да намерите тук: https://www.yogavibe.net/bg/trainings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *