SLOW ÂGE SECRETS: НЕЛИ НАСЕВА ЗА КРАСОТАТА НА БАВНИЯ ЖИВОТ В ГРАДА

Цялата статия, ще намерите на сайта на:

Societe Anonyme

 

Животът в града е изтощителен и това се отразява, както на кожата, така и на настроението ни. Нужно е да полагаме допълнителни грижи, но често не знаем какви точно. Със серията Slow Âgeекспертите от Vichy ни помагат да се погрижим за стресираната от градските условия кожа, като намалим влиянието на агресорите (UV, замърсяване, стрес) и минимизираме вече нанесените щети – фини линии, сивкав тен и отпуснатост. 

Към тяхната експертиза за външна красота добавяме съветите на Нели Насева за постигане на красота отвътре. Нели е преподавател по йога, съосновател на студиата Yoga Vibe и адвокат в международна компания. Как съчетава всичко това, успявайки да запази усмивката на лицето и спокойствието в погледа си, споделя самата тя:

Здравей Нели, казват, че йогата те намира, а не ти нея. Как се случиха нещата при теб?

Опитвах се да се срещна с йогата много пъти през годините. Посещавах по един клас годишно в различни студиа в София с цел да усетя какво представлява йога, но не намирах особени ползи от нея… Беше ми скучно, не усещах натоварване във физически аспект, нито чувствах духовния смисъл на практиката. Не че учителите са били лоши, просто не е било за мен.
Преди осем години започнах редовна йога практика – явно съм била готова. Отново просто от любопитство отидох на един клас… Грабна ме толкова силно, че летях цяла вечер и следващия ден също бях в приповдигнато настроение. Йога идва, когато си готов! Знаех, че от този момент няма да мога да се разделя с нея.

 

Какъв е мащабът на Yoga Vibe в момента?

В момента имаме четири прекрасни йога студиа от веригата – Yoga Vibe East – първото ни студио в Изток, Yoga Vibe South – най-голямото и модерно студио в София, малките кокетни и уютни студия в центъра Yoga Vibe Center и Yoga Vibe Gurko.

Ще споделя нещо, което досега не съм казвала никъде – през септември тази година ще отворим петия си проект – Yoga Vibe Mladost в прекрасния Garitage Park. Това ще е едно от най-просторните ни студиа, където всичко е изпипано до най-малката подробност – студиото е оборудвано с най-съвременните технологии за проветрение и вентилация, бързо затопляне за специалните практики и бързо охлаждане между класовете. Помещенията са довършени с много висококачествени материали и отново услугата, която ще предоставим на клиентите си, ще бъде на изключително ниво.

Ти работиш и като корпоративен адвокат. Кое заема по-голямо място в ежедневието ти?

Йогата е в сърцето ми непрекъснато. Дори когато пазарувам или взимам душ си мисля за класовете и предстоящите практики, които водя. Що се касае до бизнес страната, мисля че адвокатската ми работа в корпоративния свят и мениджърската ми работа в Yoga Vibe в момента са равнопоставени – 50 на 50.

Опитът, който получих в корпоративния свят, е в основата на успеха ни със студиата. От двайсетгодишна съм в бизнес света и работя за големи корпорации. От осем години работя за голяма международна компания с мащабни инвестиции в България и Европа. Компанията се ръководи от израелци. Те ми предадоха много от знанията си за водене на преговори и правене на бизнес и най-важното – за предоставяне на безупречна услуга на световно ниво.

 

Една дзен мъдрост гласи, че трябва да медитираме по двайсет минути на ден, освен ако не сме твърде заети – тогава трябва да медитираме по един час. Съгласна ли си?

Аз започнах да се занимавам с медитация на 21-22 години. Много преди да знам какво е йога изобщо. Резултатът от медитативните практики беше толкова силен, че искрено вярвам, че голяма част от професионалното ми развитие в онези години дължа именно на тях.

А в цитираната мъдрост се има предвид, че щом си много забързан, вероятно ще ти трябва много повече време, за да успееш да се фокусираш в медитацията. Колкото повече опит имаш, толкова по-лесно и по-бързо влизаш в медитативно състояние. Колкото по-рядко практикуваш, колкото по-натоварен е умът ти, толкова по-трудно е… Отнема много време и много усилие само за секунди успех………

Още на Societe Anonyme